Rundje Úje

Begin 2016 benaderde Ad van den Broek zijn jeugdvriend Luciën Bressers. Hij liep al lang met de gedachte om samen iets te gaan doen met oud Uden en had het idee opgepakt om een rondwandeling langs een aantal oude punten van Uden te maken en dit te verwerken in een klein boekwerkje. Luciën reageerde enthousiast, onder de restrictie dat hij er niet al te veel tijd in kon steken.
Samen zijn ze aan de slag gegaan en op 27 juni 2016 is het boekje Rundje Úje gepresenteerd in BrabantZorg locatie Sint Jan. Die avond werd een gedeelte van de wandeling gemaakt met een groep van ruim 40 personen waaronder een aantal ouderen in de rolstoel. Deze wandeling kon mede gerealiseerd worden dankzij de inzet van een aantal leerlingen van het Udens College, sector VMBO.
De persberichten en mond-tot-mond reclame deden de rest. Binnen de kortste keren was de eerste oplage van 300 stuks uitverkocht en binnen een paar maanden stond de teller op 700 verkochte exemplaren.
Het Rundje Úje is een wandeling van ongeveer 4 kilometer langs 32 min of meer historische locaties uit het vroegere Uden.
Het startpunt, de tussenstop en het eindpunt zijn in nader overleg vast te stellen en kunnen naar eigen idee worden ingevuld en variëren van een koffiepauze, een high tea of high wine, tot een lunch of diner met gezellige nazit.
De organisatie hiervan ligt volledig in handen van de deelnemers.
Restaurant Verhoeven aan de Markt en Café Meneer Prinssen in de Sint-Janstraat beschouwen we als onze vaste bezoekadressen.
Er kunnen maximaal ongeveer 20 personen per wandeling deelnemen.
De kosten bedragen 3 euro per persoon, inclusief het boekje Rundje Úje.
Dat de versnaperingen voor rekening van de deelnemers zijn, mag duidelijk zijn.
In het najaar van 2016 en in 2017 hebben Ad en Luciën het Rundje Úje een aantal keren gelopen als gids voor een groep geïnteresseerden.
Heb je interesse in deze rondwandeling?
Klik hier om contact op te nemen met Ad van den Broek.

Zomaar de bladzijden uit Rundje Úje.
Klik hier om het boekje Rundje Úje te downloaden.
Klik hier om terug te gaan naar de rubriek Uitgelicht.